Jdi na obsah Jdi na menu
 


8.kolo ML 2011-12 : NHÚ - SK LAVIČKY 3:6

Náš osmý letošní zápas ML 2011-12.

Po volném 7.kole dne 19.11.2011 ve večerních hodinách jsme vyjeli na led k dalšímu zápasu ML 2011-12 a to již k zápasu 8.kola letošního ročníku.
 
V tomto kole nás čekal zápas s týmem SK Lavičky. Tým Laviček sestoupil předminulý rok z extraligy, takže se s tímto týmem pravidelně na ledě "utkáváme", minulý rok v rámci nadstavby o postup do EML.
Týmu SK Lavičky patří prozatimní poslední místo v ML letošního ročníku, papírově jsme tedy měli být na ledě favoritem.
 
Celkově z našich vzájemných zápasů máme s tímto týmem bilanci stále příznivou, výsledkově to vypadalo v ML či EML prozatím takto :2:3, 1:5, 5:1, 9:1, 3:2, 6:3, 0:9, 2:5, 4:3, 7:8, 0:6, 4:2, 3:2, 4:2, 2:4.
 
Minulý ročník jsme tedy odehráli zápasy se skórem 4:2 a 2:4
 

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu.

Gólman
Benáček Karel
1.Pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Komínek David
Novotný Radek
Mucha Jaromír (A)
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek
Jaša Vlastimil
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Vacula Josef (omluven)
Kubát Petr (omluven)
Hlaváč Lubomír / Cink Lubomír(zranění)
Badalík Miroslav (omluven)

Veselý Petr (omluven)

Burian Michal / Krejska Bořivoj (omluven)



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA - SK LAVIČKY 3:6 (0:3) - STATISTIKY - více zde 

V dalším zápase letošní ML ligy jsme nastoupili na led velkomeziříčské arény proti týmu SK Lavičky.  Tabulkově na tom byl soupeř hůře, všechny zápasy jsou však hodně vyrovnané, dá se i říci, že téměř každý může porazit každého, takže o dnešním favoritu utkání se nedalo jednoznačně hovořit. Nám samozřejmě velel cíl dnes neprohrát, tedy jednoduše řečeno vyhrát a pokusit se dostat tak do klidnějších vod tabulky. Do zápasu jsme tedy šli jednoznačně s tímto cílem.


Úvod zápasu se předpokládal vyčkávací taktikou, byl to však tým z Laviček, kdo od začátku dominoval utkání. My jsme hráli ustrašeně a dnes hosté nás zatlačili do našeho obranného pásma. Z naší letargie jsme se nemohli "probudit" (možná to bylo i početnou diváckou kulisou, na kterou nejsme zvyklí ???) a tak se nebylo ani čemu divit, že jsme ve 12.minutě zápasu poprvé inkasovali. Typicky jsme udělali chybu v bránění a nepokrytý hráč nás "vytrestal". Z gólu jsme se otřepali a začali hrát více naši hru. V další fázi utkání jsme si i my vypracovali gólové šance, bohužel bez efektu a nechali jsme stále více vynikat hostujícícho brankáře, kterého jsme "dobře" rozchytávali.  Balinka se i tak však stále více hnala do útočení, gólový efekt však stále nepřicházel. Tým z Laviček na nás čekal v jejich obranném pásmu a vyrážel do rychlých protiútoků, které byly hodně nebezpečné. V 37.minutě jsme dostali druhý gól, nebylo to však z kontru, nýbrž jsme nevyhodili puk pod kontrolou  z našeho obranného pásma a chyba byla opět potrestána. Za další dvě minuty to bylo již o tři góly. Do konce první části jsme nevyužili minimálně dvě tutovky a navíc i tři přesilové hry, které jsme sice nehráli špatně, bohužel však neefektivně. Do šaten jsme tedy odcházeli za velmi nepříznivého stavu.
 
V šatně jsme se jako vždy snažili hlavně povzbudit, utkání nebylo rozhodnuto,i  když stav 0:3 vypadal hodně hrozivě. Lehce jsme přeskupili útoky a šli na led s jednoznačným cílem zápas obrátit. Naše hra v druhé půli snesla již lepší známku kvality. Ale postupně. Ve 42.minutě jsme si vynutili nátlakovou hrou chybu soupeře v jeho obranném pásmu a následným "kolotočem" po ose Milda, Jara , David a jeho ideální nahrávce před branku zakončoval Pepa Necid mezi betony brankáře týmu SK. Výborná akce s krásným zakončením. Hned bylo veseleji, bohužel další naše góly ne a ne přicházet. V 56.minutě jsme opět inkasovali na 1:4. Za dalších deset minut, tedy v 65.minutě byl již stav 1:5 a utkání začalo vypadat výsledkově hrozivě. Nutno podotknout, že jsme měli velké množství přesilovek a naše úspěšnost byla velmi mizivá. Nic na tom nezměnil ani gól právě při naší přesilovce v 75.minutě, kdy elitní bek Ráďa S. vystřelil a s pomocí brankáře hostí se puk "došoural" s hvizdem rozhodčího za brankovou čáru. Gólu pomohl i David, který "stínil" před brankou. Stav o tři góly v náš neprospěch však trval jen další minutu, to jsme špatně střídali a přinesli tak gól soupeři jak na "zlatém podnosu". O konečné skóre 3:6 se postaral centr Milda, který zachytil rozehrávku spoupeře po zastavení průniku Pepy a svým projektilem prostřelil brankáře hostí. Na nepříznivém skóre se již nic více nezměnilo a tak jsme odcházeli do šaten se stejným rozpoložením jak po první půli.



Resumé utkání:

Myslím, že soupeř dnes zaslouženě zvítězil. Jeho hra sice nebyla o tolik lepší té naší, avšak velmi efektivní a hlavně takticky vemi dobře zvládnutá. Z naší straně bylo vidět herní zlepšení až ve druhé půli, bohužel již zmíněná efektivita a úspěšnost proměňování šancí byla jednoduše řečeno špatná.

K hodnocení hráčů, dnes nemá cenu chválilt, po prohraném zápase lze jen ve velmi těžko něco vyzdvihovat, všichni by si měli uvědomit své chyby a na nich i zapracovat. Bohužel nám ani nepomohlo, že jsme někteří nestáli na ledě téměř tři týdny, tím však nechci náš výkon omlouvat a vítězství soupeře nějak snižovat.
Hlavu však vzhůru, nic se neděje, je to jen hokej a chceme si přece hlavně "zahrát".


A příště nás čeká zápas s týmem Pikárec.

 

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.


 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 5
Celkem: 697739
Měsíc: 12674
Den: 562