Jdi na obsah Jdi na menu
 


18.kolo EML 2008-09 : NHÚ - EUROBAGGING VM 2:3

Podrobnosti z našeho utkání 18.kola EML 2008 - 09 s týmem Eurobagging VM ze dne 13.1.2009    
V pondělních  večerních hodinách dne 13.1.2009 jsme nastoupili do velkomeziříčské arény k našemu již osmnáctému utkání letošního ročníku Extraligy ML 2008-09.

V tomto kole nás čekal zápas s týmem Eurobagging VM, s kterým jsme v letošním prvním zápase uhráli remízu 4:4..
Tým Eurobaggingu se usadil po sedmnáctém kole na osmém místě s lehce negativní bilancí vítězství a porážek (6v/3r/8p) a skórem 65:86. Papírově byl tedy favorit utkání určen.

S týmem Eurobaggingu máme stále negativní bilanci (1:4, 2:4, 1:5, 3:7, 1:3, 1:2, 4:5, 2:3, 4:4)..

Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující nekompletní sestavu.
Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Požár Pavel
Necid Josef 
Vacula Josef
Strádal Milan (C)
Pokorný Pavel
2.Pětka
Kubát Petr
Krejska Bořivoj
Navrátil Michal
Strádal Radek (A)

3.Útok
Cink Lubomír
Novotný Radek
Jelínek Jiří

Náhradníci
Burian Michal (omluven)
Mucha Miroslav (omluven)
Mucha Jaromír (omluven)
Jaša Vlastimil (omluven)




PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

NHÚ BALINKA : EUROBAGGING VM 2:3 (2:1) - STATISTIKY - více zde

 Ještě před začátkem zápasu, jsme neměli jasno, jak bude vypadat sestava, i když jsme už věděli, že se budeme muset obejít bez našich stálých opor sporťáka Járy, který měl docela jiné starosti… mj. za celou Balinku blahopřejeme k přírůstku do rodiny a přejeme pevné zdraví dceři i manželce!!! a Mirka, který měl pracovní povinnosti. Z důvodu pracovní vytíženosti se omluvil i Vlastik a Míša měl zdravotní problémy. Když už jsme se připravovali na zápas, stále ještě chyběl jeden z hráčů, Pain přišel na poslední chvíli (čímž ho čekala činnost sbírání puků). Nakonec jsme sestavu „sesmolili“ jak je již uvedeno a Pavel Pokorný nastupoval ve dvou útocích. Do zápasu jsme vstupovali s předsevzetím…co nejdéle neinkasovat a pokud by se zadařilo, z rychlého protiútoku překvapit soupeře. Tento tah se zdál být velice pozitivní, na ledě se odehrávalo přesně to, co jsme si řekli, hra se odehrávala spíše ve středním pásmu. Až ve 12 min přišlo vyloučení Petra K., kterému jsme se ubránili a jakmile se síly na ledě vyrovnali, hra pokračovala zhruba ve stejném stylu, tzn. obě mužstva hrály spíše „opatrně“ a čekalo se na chybu soupeře. Já si dovolím říct, že jsme měli určitě více ze hry než soupeř a vypracovali jsme si několik gólových situací, avšak bez skórování, to potvrdil i právě uvolnivší se Pavel Pok., který jel nájezd, avšak dnes výborného gólmana hostí nepřekonal. Ani hosté však neponechávali nic náhodě a i oni ohrožovali naši branku, před kterou se měl Karel Benáček také co ohánět. Avšak naše stále se zlepšující 3. útočná formace rychlým protiútokem zatlačila soupeře do svého obranného pásma a po nezištné přihrávce Jirky Jelínka nedal Radek Novotný brankáři šanci a vedli jsme 1:0. Poté jsme ještě více „bušili“ do soupeře, ale ne a ne dát branku, naopak soupeř nás postupně začal více ohrožovat a zanedlouho srovnal, což soupeře nabudilo a poté začal spíše přehrávat on nás. I přesto se nám podařilo opět dostat do vedení, po přihrávce Pavla P. zakončoval Pepík Vacula. A to už bylo jen něco málo do konce první půle.

 

Druhou půli jsme chtěli začít stejně jako první s tím, že bychom vedení ještě pokud možno pojistili. Soupeř však nastoupil s větší vůlí vyhrát než my, museli jsme se povzbuzovat, abychom se motivovali k lepšímu výkonu, ale naopak soupeř měl stále více ze hry, až si vynutil vyloučení. Na trestné lavici seděl Bořik K., když v oslabení 5 na 4, nešťastně vyhodil puk z našeho obr. pásma mimo hrazení Radek S.. Rozhodčí nás poslal do třech, avšak až jsme hráli oslabení „pouze“ 5 na 4, inkasovali jsme na 2:2. V tuto chvíli byl soupeř na koni a my se spíše trápili, a když se hrálo „nahoru dolů“, tak to byl právě soupeř, který překonal jinak dnes výborné chytajícího Karla B.. Do konce chybělo ještě asi 20 minut a my jsme chtěli dát branku stůj co stůj. To se jakoby probral náš 1. útok a vypracoval si situaci dva na jednoho, ale bez zdárného zakončení, potom to zajiskřilo ve druhém útoku, kdy Míša Navrátil střílel do téměř poloviny prázdné branky, a ač se to téměř zdálo nemožné, trefil ve vzduchu hokejku brankáře. Poté nahrával Pepík V. před branku Milanovi S. a ani ten tuto vyloženou šanci nevyužil. I soupeř se činil a určitě netaktizoval tím, že by se snažil bránit vedení a i on ohrožoval naši branku. Ale pak přišlo další vyloučení na naší straně, kdy jsme hráli dokonce i ve třech, což nám vzalo tak trochu síly a také šanci vyrovnat a do konce zápasu se nám to také nepodařilo.

MS


 Resumé utkání:

Za prohrou určitě stálo mnoho našich neproměněných i několikrát vyložených šancí a také naše zbytečné vylučování, kterých se musíme vyvarovat! Mezi hráče, kteří byli dnes tak nějak více vidět bych určitě uvedl oba Radky a oba Josefy, ale i zbytek týmu určitě nepodal špatný výkon.


A příště nás čeká tým Horních Heřmanic.


P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 10
Celkem: 699520
Měsíc: 12073
Den: 332