Jdi na obsah Jdi na menu
 


15.kolo EML 2010-11 : HORNÍ HEŘMANICE - NHÚ 2:5

Podrobnosti z našeho 14.utkání v EML ročníku 2010 - 11 s týmem Horních Heřmanic ze dne 9.1.2011.

V neděli 9.1.2011 v podvečerních hodinách jsme začali náš již čtvrtý zápas nadstavby o konečné 9.-16.místo letošního ročníku EML.

 
V tomto kole nás čekal zápas se starým známým týmem z Horních Heřmanic. 
Proti týmu Heřmanic se nám již hodně dlouho nedaří, vždyť poslední roky dostáváme v utkáních jen samé "nářezy".
Po základní části skončil tým Heřmanic na desátém místě tabulky.

Pro úplnost statistik, s týmem Horních Heřmanic máme z předchozích roků tuto bilanci odehraných zápasů (3:6, 7:1, 5:7, 5:5, 4:4, 7:4, 5:1, 2:8, 5:11, 3:16, 6:7, 2:5, 3:11, 4:7, 2:7, 0:8, 4:8, 2:8, 3:10, 4:11, 10:3, 7:9, 3:3, 11:7, 2:17, 1:5, 3:8, 1:6, 2:5, 3:7, 3:8, 5:11).
Tedy statisticky 31 zápasů s poměrem 5 výher, 3 remízy a 24 proher. 
 
Úvodní letošní zápas jsme prohráli 5:11.


Pro úvodní hvizd naši trenéři určili následující sestavu:

Gólman
Benáček Karel
1.pětka
Necid Josef
Mucha Miroslav (C)
Vacula Josef
Komínek David
Mucha Jaromír
2.Pětka
Požár Pavel
Strádal Radek (A)
Veselý Petr
Strádal Milan (A)
Jelínek Jiří

Náhradníci
Cink Lubomír (omluven)
Hlaváč Lubomír (omluven)
Novotný Radek (omluven)
 
   



PODROBNOSTI K UTKÁNÍ :

HORNÍ HEŘMANICE : NHÚ BALINKA 2:5 (2:2) - STATISTIKY - více zde 

Do dalšího utkání nadstavbové části jsme nastupovali na led sice s "nožem na krku" (vždyť jsme zatím získali ze tří utkání jen jeden bod), ale se svědomím, že dnes můžeme maximálně jen překvapit. Statistiky hovoří samy za sebe, tým Horních Heřmanic porážíme tak maximálně jednou za sedm zápasů.

No a statistiky se většinou nemýlí, takže když si spočteme, že jsme posledních osm zápasů nevyhráli, tak byla velká šance protrnout právě dnes vítěznou sérii domácího týmu HH. 



Úvod zápasu se nesl v rychlém tempu, hra nesla známky kvality, oba týmy se předháněly v rychlém přechodu do útočného pásma. Naše vzájemné zápasy se podobají jak vejce vejci, tedy hra obou týmů ze zajištěné obrany, kdo využije rychlé protiútoky, ten vítězí. Stejně bylo i dnes, avšak s tím rozdílem, že tým HH  nám gólově neutekl a my jsme jej nemuseli skórově nahánět. Běžela tedy 14.minuta utkání a my jsme využili nabídnutou přesilovou hru. To David K. nastartoval Ráďu S. a ten překvapil svojí střelou domácího brankáře. Naše vedení trvalo do 24.minuty, kdy jsme špatně přešli do útočného pásma, ztráta puku a domácí obránce brilatně nastartoval křižnou přihrávkou své pravé křídlo a nájezd byl proměněn. Vyrovnaná hra pokračovala dále, oba brankáři museli vícekrát předvést své schopnosti. Ve 29.minutě naše dnes druhá lajna překvapila domácí. To vyhrál buly Milda, posunul puk nalevo vedle sebe a Jirka J. v polosedě či v pololeže předvedl, že i golfem by se mohl živit. Jeho rychlý švih byl velmi překvapivý nejen pro domácího brankáře. Nutno velmi velmi pochválit. Stav 1:2 v náš prospěch vydržel však jen dvě minuty a bylo srovnáno. Do konce první části se již nic nezměnilo, oba týmy zaslouží pochvalu za slušnou a téměř bezkontakntní hru.   


V šatně jak vždy jsme se snažili hlavně povzbudit, na taktice se nic neměnilo.  Asi jsme měli strach, aby se utkání nezačalo vyvíjet nepříznivým vývojem a tak jsme v úvodu "nezalezli" a hráli jsme vyrovnanou partii. Naše obrana pracovala na jedničku a i navrátivší se Kája nás výrazně držel "nad vodou." Čekalo se na ten rozdílový gól. Asi jsme šli štěstí více naproti, protože to byla Balinka, která v 46.minutě utkání "strhla" na svou stranu. To naše první formace vybojovala puk v obranném pásmu domácích a po ose Jara, Raďa to byl David, kdo vymetl šibenici v domácí bráně. S týmem Heřmanic tento gól chvilkově otřásl, protože  než-li se nadechl k náporu, už to bylo o dva góly. V 51.minutě opět první lajna brilantně napadala domácí rozehrávku Pepíkem a Davidem, Jara puk prohmátl , avšak Raďa S. předvedl, že v letošní sezóně vstřelit gól není pro něj problém. Opět střela jak má být. Do konce nyní scházela ještě téměř půlhodina a nás čekaly ještě hodně perné chvilky. Naštěstí jsme ve hře nepolevili, a i když  si  i tak "Heřmaničáci" vytvořili hodně šancí, přece jen hra na protiútoky jim sedí víc než-li dobývání obranné ulity soupeře. Vyplývá tedy, že my jsme více zalezli a byli jsme to my, kdo hrál už vyloženě spíše na protiútoky. A když k tomu připočteme i 100% efektivitu Karla při dvou čí tří nájezdech a dalších tutovkách, nebylo pochyb o tom, že dnes už snad prolomíme vítěznou sérii týmu HH v našich vzájemných zápasech. Na ledě se také nehrálo už tak bezkontaktně, jak v první půli, byl už to ten pravý hokej. Na konci jsme přežili ještě další tutovku domácích a nakonec jsme přidali do šatny ještě pátý gól. Po skončené naší přesilovce jsme zůstali v útočném pásmu, domácí brankář vychytal sice Pajina a Davida, avšak vyhozený puk či nabítí na modrou využil ránou z první Pepík V.   A to již byl konec jak zápasu, tak série domácích.

 

 

Resumé utkání:

Dnešní zápas se nám vyvedl na jedničku. Nutno však nepřeceňovat vítězství, utkání mohlo skončit i opačným skórem, o výsledku rozhodují někdy jen maličkosti. A dnes stála efektivita a štěstí na naší straně. 

Naše mužstvo je potřeba opravdu pochválit, všichni hráli na jedničku. I tak bych rád navíc vyzdvihl ještě tři výrazné opory zápasu a to Davida, Ráďu a Káju.

Doufám, že po hodech nepřijde půst, takže ráději již moc nechválit.


A příště zápas s týmem SK Lavičky.

P.S. Komentář utkání je očima jednoho z hráčů utkání a nemusí korespondovat s názory jiných aktérů utkání.

 

 
 


Poslední fotografie



Počasí předpověď


Toplist

TOPlist


Archiv

Kalendář
<< květen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Statistiky

Online: 1
Celkem: 697920
Měsíc: 12522
Den: 373